Met ‘diensten' wordt het uitvoerende werk in de gemeente bedoeld.

Onder het motto ‘werk in de kerk' verleen ik bijstand aan gemeenten in tijdelijke situaties. Daarbij kan het gaan om alle voorkomende werkzaamheden van een predikant: pastoraat, catechese, kringen enz.

Een tijdelijke situatie kan bijvoorbeeld een vacatureperiode zijn, maar ook een korte periode van studieverlof of vakantie van de eigen predikant. Voor assistentie in een incidentele plotselinge situatie, bijvoorbeeld voor een rouwdienst waarvoor geen voorganger beschikbaar is, kunnen gemeenten ook een beroep op mij doen.

Diensten zijn ook kerkdiensten. Daar, in de bediening van de verzoening, klopt het hart van het dienen in de gemeente. Van grote waarde voor de opbouw van de gemeente is de leerdienst. Gemeenten die de tweede dienst op zondag vaker het karakter van een leerdienst willen geven, kan ik van dienst zijn met een korte serie preken over bijvoorbeeld de Dordtse Leerregels of enkele met elkaar samenhangende artikelen van de Nederlandse Geloofsbelijdenis.

Voorgaan in kerkdiensten is niet alleen mogelijk in Zuid-West Nederland, vanuit Goes, maar ook in het midden van het land. Ik ben dan bij familie in Scherpenzeel. Voor alle regio's geldt dat er geen reiskosten in rekening worden gebracht.
Joomla SEF URLs by Artio